Wat kost een groen schoolplein?

Met een beetje creativiteit zijn veel van de inrichtingsmaterialen via sponsoring aan te leggen. Met sponsoring denk ik niet aan het binnen halen van bakken met geld via fondsen, maar door sponsering van arbeid en materialen door ouders, buurtbewoners of lokale bedrijven.

Informeer bij de ouders
Er zijn vast wel ouders die een hoveniersbedrijf hebben, of bij een grondverzet bedrijf werken. Misschien willen zij wel wat plantmateriaal beschikbaar stellen, of willen ze wat grondverzet voor hun rekening nemen. Met een beetje geluk is één van de ouders wel tuinontwerper. Wees creatief en probeer ouders te mobiliseren.

Lokale bedrijven
Lokale bedrijven willen graag hun steentje bijdragen om een schoolplein te vergroenen. Beloon ze met wat extra reclame.

Gezamenlijke naar een groen schoolplein
Arbeidsuren zijn meestal erg duur. Waarom niet een paar dagen organiseren, waarbij alle ouders helpen met het aanleggen van een schoolplein.

Sponsorloop
Het organiseren van een sponsorloop is natuurlijk een hele eenvoudige manier om geld op te halen. Het brengt ook meteen de kinderen in beweging. Maar wat dacht je van het bakken van kleine pizza’s en deze verkopen, of het aanbieden van talenten van de ouders, waar op geboden kan worden. Lege flessen in zamelen, auto’s wassen en zo zijn er nog heel veel leuke dingen te bedenken om geld in te zamelen.

Samen voor een schoolplein
Het leuke van het inzamelen van geld op deze manier, is dat het gaat leven onder de kinderen, de leerkrachten, de ouders en de buurt. Dit brengt iedereen dichter bij elkaar.