Je ruikt hem al van ver: de stinkzwam. Deze paddenstoel doet zijn naam eer aan. Al in
augustus schieten ze uit de grond. Nog voor de paddenstoel uit de grond komt, ontwikkelt
zich het duivelsei. Dit duivelsei steekt een stukje boven de grond uit en is voorzien
van een slijmerige laag. Binnen in het ei groeit de paddenstoel. Snij het duivelsei maar
doormidden, dan zie je in het midden de groenzwarte sporen al zitten. Ook de steel is
al in ontwikkeling en deze kun je op dit moment eten. Durf jij een hapje te nemen? Het
heeft een frisse smaak, die lijkt op radijs.
Related Posts
Speuren naar pootafdrukken
Pootafdrukken van dieren en vogels heten ‘prenten’. Pootafdrukken vind je op zandpaden, in de modder, op het strand of in de sneeuw. Bij prenten is het altijd belangrijk ze goed […]
Insecten eten
Het klinkt misschien vies, maar insecten zijn heerlijk om te eten. En ook nog eens heel gezond! Larven van kevers en kleine kevers kun je rauw eten. Zelfs veldsprinkhanen (die […]
Eikeltjeskoffie maken
Met eikels kun je de meest geweldige recepten maken, zoals eikeltjeskoffie. En in de herfst liggen de eikels letterlijk op straat! Eikeltjeskoffie bevat geen cafeïne. Dus ook lekker voor kinderen! […]
Kastanjes poffen
Tamme kastanjes kun je eten, maar van paardenkastanjes krijg je behoorlijk buikpijn. Het verschil tussen een tamme en paardenkastanje? Simpel! De schil van de tamme kastanje heeft fijne, lange stekels […]