Vlierbloesemsap is heerlijk om te drinken en makkelijk zelf te maken.
De vlier staat nu zo’n beetje in bloei. Deze struik vormt schermen van kleine witte bloemetjes.
Zo maak je eenvoudig zelf siroop:
1. pluk 24-vlierbloesemschermen.
Haal de stengels en bladeren eraf en kijk of er geen insecten meer op zitten.
Liever niet de bloemen afspoelen, dan gaat de smaak verloren.
2. Doe de bloesem in een pan, samen met 0,2 kilo suiker, sap van 3 citroenen en 1 liter water. Beng dit zachtjes aan de kook.
3. Laat het siroop afkoelen en zet het minimaal 2 dagen in de koelkast. Wel af en toe even roeren.
4. Na deze 2 dagen filter je de bloesems uit de siroop. Gebruik hiervoor een schone theedoek.
Je siroop is klaar. Je kunt de siroop bewaren in een glazen fles. Deze blijft ongeopend ongeveer 1 jaar goed. Wel op een donkere en koele plek bewaren.