Een lekker en gezond drankje, gemaakt
van kleine bloemetjes. Dat is vlierbloesemsap.
De vlierstruik met zijn witte bloemetjes
staat in de lente in volle bloei. Je vindt
ze in veel tuinen en parken.
DE SIROOP IS EENVOUDIG ZELF TE MAKEN:
1. Pluk 24 vlierbloesemschermen.
Haal de stengels en bladeren eraf.
Check op insecten.
2. Doe de bloesem samen met 2 kilo
suiker, het sap van 3 citroenen en 1 liter
water in een pan en breng het zachtjes
aan de kook.
3. Laat afkoelen en zet de siroop
minimaal 2 dagen in de koelkast.
Roer het af en toe door.
4. Na 2 dagen fi lter je de bloesems
eruit met een schone theedoek.
Je siroop is nu klaar. Bewaar het in een
flesje, dat je van tevoren omspoelt met kokend
water. Leng de siroop aan met water
en geniet van je eigen drankje! De ongeopende
siroop kun je ongeveer één jaar
bewaren op een droge en donkere plek.
Eenmaal geopend bewaar je de fles in de
koelkast.